Russian A A A לשינוי גודל הגופן

03-7612224

מידע ושירותים

צור קשר

מלא את הפרטים הבאים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם האפשרי!
שם:
טלפון:
אימייל:
הערות:
captcha

הכניסו את הקוד המופיע בתמונה

תזונה

 תזונה נכונה היא מרכיב בעל השפעה מכרעת על בריאות בכל גיל ובמיוחד בקשישים. לפי סקרים שנעשו בארץ ובעולם, נמצא כי באוכלוסיית הקשישים קיימים חסרים ברכיבי תזונה שונים העלולים לגרום לתחלואה ותמותה.
 
עם הגיל חלים בגוף שינויים המשפיעים על התזונה ומושפעים מהתזונה. השינויים העיקריים הם:
 
1. שינויים במערכת העיכול – ירידה בספיגת מזון, ירידה בתנועתיות המעיים הגורמת לעצירות ועוד.
 
2. שינויים בחלל הפה – ירידה בחוש הטעם והריח, קשיי לעיסה, ירידה בהפרשת רוק ובעיות שיניים.
 
3. שינויים במערכת החיסונית, בכליות ועוד.
 
4. ברזל נמוך - רבים המקרים בהם רמת הברזל נמוכה עקב שינויים בתזונה וירידה ביעילותה של מערכת העיקול.
 
לכל אלה מתווספים – צריכת תרופות מרובה, בעיות קוגנטיביות כמו דימנציה ומצבי דיכאון.
 
העקרונות של התזונה הנבונה לפיהם נקבעות תוכניות הטיפול הם:
 
התאמת כמות המזון לצרכי הגוף של כל מטופל – כתלות בגובה, גיל, מין, משקל ומידת הפעילות.
צריכה מספקת של נוזלים, תוך שמירה על הגבלות ספציפיות ודיאטה נכונה עקב מצבים רפואיים כגון – מחלות לב וכליות. צריכת נוזלים חשובה לפעילות התקינה של כל מערכות הגוף, למניעת עצירות, לספיגה תקינה של התרופות ועוד.
גיוון המזון – תוך התחשבות בטעמים והעדפות המטופל. צריכת פירות וירקות – המספקים ויטמינים ומינרלים, נוזלים, סיבים תזונתיים ואנטיאוקסידנטים.